Κλινική Ύπνωση – Αναδρομές

Κλινική Ύπνωση – Αναδρομές

 

Τι είναι η θεραπευτική ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ ;
Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την τεχνική της Ύπνωσης ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές. Αυτή τη μέθοδο την ασκούσαν στα Ασκληπιεία και ονομάζονταν Ασκληπιεία Εγκοίμηση . Επίσης μεγάλη και αναγκαία χρήση της Ύπνωσης γινόταν τον 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο , που με τη χρήση της εκτελούσαν κανονικά χειρουργεία . Για πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας ευθύνεται το φαινόμενο Σ.Α.Σ.Α που σημαίνει ΣΚΕΨΗ-ΑΙΣΘΗΜΑ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ . Όλα ξεκινούν από μια Σκέψη και έχουμε Σκέψη-Αίσθημα-Συμπεριφορά-Αποτέλεσμα . Με αυτόν τον τρόπο η Κλινική Ύπνωση λειτουργεί θεραπευτικά (DR. Georgiadis P.)
Τι μπορούμε να κάνουμε με τη Κλινική Ύπνωση;
Με την Κλινική Ύπνωση απομονώνουμε το συνειδητό νου και έτσι μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το υποσυνείδητο νου . Γνωρίζοντας ότι όλη η ζωή μας και όλα τα προβλήματά μας ( ψυχοσωματικών ασθενειών , αρνητικές πεποιθήσεις , παιδικά τραύματα , φοβίες κ.τ.λ ) είναι καταγεγραμμένα εκεί μπορούμε λοιπόν με τη Κλινική Ύπνωση να βρούμε την αιτία του συμπτώματος και να το ελευθερώσουμε .
Τι ακριβώς γίνεται στη Κλινική Ύπνωση ;
Στη συνεδρία ο ενδιαφερόμενος οδηγείται με τις κατάλληλες τεχνικές από τον Υπνοθεραπευτή σε μια βαθιά κατάσταση ηρεμίας . Ωστόσο έχει πλήρη επίγνωση το τι γίνεται γύρω του . Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να περιγραφτεί σαν να κοιμάται κάποιος ελαφρά νιώθοντας και ακούγοντας τα πάντα στο χώρο . Η Κλινική Ύπνωση είναι αναγνωρισμένη σαν Ιατρική πράξη από τη δεκαετία του 60 . Σε μελέτες που δημοσιεύτηκαν στην Αμερική του Dr. Alfred Barrios για τη Ψυχοθεραπεία σε σύγκριση με τη Κλινική Ύπνωση ήταν : το ποσοστό επιτυχίας σε 25 ψυχοθεραπείες 70 έως 75% στη Κλινική Ύπνωση το ποσοστό επιτυχίας ήταν σε 6-8 συνεδρίες στο 90-95% . Η δυναμική της τεχνικής σε τόσο υψηλά ποσοστά επιτυχίας οφείλεται στη άμεση επικοινωνία με το υποσυνείδητο νου . Με τη θεραπευτική Κλινική Ύπνωση μπορούμε να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τα εξής συμπτώματα : Άγχος , Στρες – Δερματικά Προβλήματα ( αυτοάνασα ) – Κατάθλιψη – Απώλεια Βάρους – Χρόνιους Πόνους – φοβίες ( αγοροφοβία , υψοφοβία , αεροπλάνα , ζώα κ.α. ) – Κάπνισμα